Thursday, November 15, 2012

The Weddings!

assalamualaikum...

Aku ni sangat suka attend majlis kahwen orang.  Masa kecik dulu,pantang parents ajak pi kenduri,mesti nak ikut. Aku rasa best sangat kalau dapat pi majlis camni. Ye,aku sangat suka suasana kat sesebuah majlis kahwen. Makan,dapat doorgift,salam dgn tuan rumah dan pengantin,bergambar. Ahh,i really love it.

Lagipula,sejak aku amik diploma selama 3years ni,dah jarang sangat lah pakai baju kurung. So,masa kat tempat camni ah aku nak melaram berbaju kurung dan bertudung match colour dgn baju pom.hehe.

10.11.12.
Sapa yg kahwen pada tarikh ni mmg beruntung la.Bukan nya tarikh lain tak untung,tapi,tarikh ni cantik,lagi senang ingat. Ye dok? Pada tarikh ni salah sorang staff kat Klinik Kesihatan Seberang Jaya(KKSJ) berkesempatan adakan jamuan kahwen nya dekat Kepala Batas.  Bestnya. Dah la berkonvoi reramai dengan staff dan trainee yg samasama berpraktikal kat KKSJ. Makanan pun sedapsedap. Aku lepas makan nasi hujan panas,boleh lagi tembah laksa semangkuk. Alah,bukannya melantak pon.Tapi saja nak merasa laksa kat kenduri kawen ni. =P


Abang Mael dan Kak Fiza. Sepadan betul tgk derang ni. Tapi kesian,time ni Bang Mael matanya sepet sebelah. Kena gigit serangga ke kena gigit bini? haha. Derang nikah pada 31 Ogos lepas.kiranya 2bulan jugaklah sebelum hari kenduri. Dahla tarikh sanding best.Tarikh nikah pon best kan.Pandai pilih tarikh betul derang ni. Masa ni Kak Fiza dah berbadan dua tau.  Naik pelamin bertiga lah derang ni haritu... =)
 

Ini adalah staff KKSJ. Kak Yati, Miss Ooi dan Kak Bong. Miss Ooi happy gila bila makan kuih seri muka kat majlis ni.Asyikasyik sebut sedap dan sumbat kuih ke dalam mulut. Comel betey.

Kami, para trainee yg berpraktikal samasama masa kat KKSJ dulu. Yeah,kami bersatu utk attend wedding Bang Mael.teruja tak bang tengok kami suma datang? ahha.

Masa ni dah nak balik dah. Ingat nak bergambar dgn pengantin. Tapi iolls segan uolls. Macam aku sorang je yg beriya. Tak malu kau,wani. Tapi takpa lah,ta dapat mengcapture kenangan indah dgn Si Bride and Groom, dengan Kak Yati pom jadilah. 


11.11.12
Esokkannya pulak attend wedding Kak Fatihah,juga PRP dekat KKSJ. Yeah, looks like we've a good relationship with the staffs at KKSJ. Padahal kiterang praktikal kat sana 2bulan je kot. Alhamdulillah. Bila kat wedding Kak Teah ni kan rasa macam attend wedding dekat Indonesia je tau. The dress was imported directly from Indonesia bcause her MIL was an Indonesian. Cantik! Btw, Her handbouquet is DIY by herself. So creative haa.

Sekali pandang terus nampak macam cara orang Indon kawen kan? Lepas attend wedding ni aku g lepak kat Sunway dgn Hazwani dan Najwa tau. Pastu jumpa pulak dgn bf aku. Paling menyayat hati pabila encik bf kata baju aku macam baju sekolah. ouch. Ye,mmg baju wani ni baju pustakawan sekolah pon.Thank you so much syg. *Nada perli. Touching.


Ni Kak Teah masa majlis belah perempuan kat Chemor,Perak. Aku pon pi jugak masa ni. Comel je kan pasangan ni. awww.
 
Barakallahu lakuma wa baraka 'alaikuma wa jama'a bainakuma fi khaiir
Semoga diberkati oleh Allah bagi kamu berdua dan diberkati atas kamu berdua dan menghimpunkan kamu berdua dalam kebajikan.
 
Baru- baru ni my cousin pon ada yg kahwin kat Shah Alam.Tapi aku tak datang. sobbs
Kenapalah Penang ni jauh sangat haaaaa? Tak suka betul. Adik sulung perempuan encik bf pon selamat mendirikan masjid jugak 1 September lalu. Tapi aku tak update pon kat sini sbb ta de semangat nak menaip.Sadis betul. Takpe.next entry aku update ye. Bye

  thank you for reading my entry!!

2 comments:

nurfarhan said...

laa. pengantin lelaki yg ala2 indon tu sbnrnya abg kawan saya. adik dia medic rcmp :)

haswani said...

adik dia nama haziq hassan ke?

nf