Thursday, January 27, 2011

BEN ASHAARI BLOG

assalamualaikum...


klik untuk join sekali!

oouh yeeaah,yaa aww aww...
update di it lab unikl rcmp.
aku update entry dalam sehari??ermm...taktentu..almaklom la kan,student mcm aku ni selalu la bz yg amat kan..tapi bila free,sampai tiga empat entry pon pernah tau..
jumlah entry aku sekarang ni tak byk macam encik ben pon...dalam 177 jerk.sikit kan??
 
sebab aku nak tersenarai dalam bloglist encin ben sebab aku nak tingkatkan aku punya traffic.lagipon aku nak kongsikan ilmu-ilmu yg terdapat dalam blog aku kat bloggers lain.sharing is caring kan..
 
sekiranya blog aku popular,ape yg aku nak buat??boleh ke blog aku popular weyh??
tunggu blog aku popular dulu,baru aku pikirkan ye...kihkihkih..


thank you for reading my entry!!

Wednesday, January 26, 2011

A Magnolia Sherbet A Day Generate Your Imagination In The World Of Fruity Freeze

assalamualaikum...

"Nuffnang is hosting a contest which is organize by F&N"."F&N is organising a blogging contest exclusively for Nuffnangers where you could win up to RM 1,500 in cash!"

oh my Allah!!! RM1,500 la beb..byk tu..sape nak yg senang-senang nak bagi kan?? kerja kat mcD pon tak dapat banyak camtu pon la gajinya..betul tak der??
siryesly,bila aku tahu je pasal contest ni,aku dah aim dah mmg aku nak join.excited giler kott bila tahu ada aiskrim berperisa manggis.
sumpah,sebelum ni mmg aku tak pernah makan pon air,gula-gula.aiskrim apetah lagi kan yg berperisa manggis.bila tahu je ada aiskrim manggis ni,sebok la aku memekak kat satu rumah bgtahu ada aiskrim manggis..tak-sabar-sungguh-nak-kuar-rumah-pegi-kedai-beli-aiskrim-MANGGIS-

akibat excited yg terlampau,lima enam buah 7eleven aku masok.tapi malangnya,aiskrim Magnolia Sherbet Manggis takde..kuciwa yang amat..kat uo dan giant pon takde.nak giveup da rasanya.. ='(

tetiba satu hari,dapat tahu yg Jaya Jusco Ipoh ada jual aiskrim  Magnolia Sherbet.aku dan boyfie pon ape lagi la kan.terus je terjah JJ Ipoh tu. (bf ku pon ngidam nak mkn aiskrim manggis.dy lagi eksited dari aku)alhamdulillah,memang ada.sgt seronok tau bila nampak aiskrim Magnolia Sherbet ada kat peti sejukk JJ Ipoh..tak hiraukan orang ramai yg berpusu-pusu.terus je terkam aiskrim Magnolia Sherbet.dan bayar.

best giler bila my boyfie belanja.dy belanja bukan perisa manggis je tau.tapi keempat-empat perisa aiskrim Magnolia Sherbet. ohh ye,terlupa pulak aku,aiskrim Magnolia Sherbet didatangkan dengan empat perisa.
  • mangosteen
  • orange
  • lychee
  • melon

manggis.oren.melon.laici.. nyummy..

bila bukak je tutup aiskrim ni..woooow!!! texture dy smooth giler wa cakap sama lu..memang tak terbukak lgsg mulut sbb nak menikmati keenakkan aiskrim ni.(takot tersembur.membazir)
wah..isi aiskrem tu..cuba teka warna  tersebut untuk perasa apa??

paling best bila ada sudu free kaler gold yg sgt comel tau.takpayah susah-susah nak carik sudu masa nak mkn kat JJ Ipoh ni haa...cool giler - baik hati kan syarikat Magnolia ni??
comell kan sudu free ni??

tak menyempat nak nak makan kat rumah,aku terus ke food court dan makan aiskrim ni kat situ je..tak sabar yg amat nak rasa aiskrim ni tau..plus saja nak bg org lain jeles pastu derang pegi berebut kat dalam JJ tuk beli aiskrim ni..terror tak tektik aku ni?? teehee
jemput makan ini sherbet..berdebar.
ya Allah,sedap sgt hny Kau yg tahu...

menikmati rasa sherbet yg sungguh 'smooth'

bila mkn aiskrim Magnolia Sherbet ni kan,sebijik macam makan buah yg fresh tau..lemak.manis.berkrim.sungguh perfect rasa aiskrim ni.penuh dgn rasa buah-buahan segar..macam minum jus buah yg pekat pon ada jugak..sedap-sedap-sedap-sangat-sangat.
nampak takk kaler pepel ni??ni perasa manggis yg marvellous tau..

semua keempat-empat perisa ni sgt sedap!! paling best perisa manggis tu la kan.(sebab aku suka manggis)..
harap-harap lepas ni Magnolia Sherbet akan keluarkan perisa mangga pulak la kan..takpon sume perisa buah-buahan.gerenti laku woo...yeeeaah.MAGNOLIA BOLEH!!!
ada empat perasa..pilih2 nak mana satu.


bila makan aiskrim ni,aku terpaksa jadik tamak sikit sebab takmo orang abeskan aiskrim sedap aku ni..lahap kot aku makan aiskrim ni..tak pandang kiri kanan dah..abes comot-momot mulut aku.
tengok..sungguh khusyuknya saya mkn sherbet!!

tengok muka penuh ghairah aku yg tak berapa nak ghairah kat bwh ni..hanya orang yg makan aiskrim ni je yg phm erti sebenar ghairah yg aku maksudkan.
eeerrrmm..sedapnya tak terkata..

sayang nak abiskan aiskrim ni sbb dy sedap sgtt.tapi kena abeskan jugak sbb kalau dah abes boleh la kan nak beli yg baru..whoooaa..adiccted sudeyh..w/p aiskrim ni kecik je dari jangkaan aku yg sebenar,tapi aku rasa sgt berbaloi beli.sebab rasanya lagi hebat dari baskin robbin yg super duper mahal plus lagi sikit tu ok.
aiskrim Magnolia Sherbet ni hanya RM2.50 je tauu!! murah.murah..
sedap giler macam minum jus buah yg mahal..ada uuumph..

slogan: "A Magnolia Sherbet A Day  Generate Your Imagination In The World Of Fruity Freeze"  
aiskrim Magnolia Sherbet : rasa buah-buahan sebenar.. :)


thank you for reading my entry!!

Tuesday, January 25, 2011

apa salah org JAWA macam aku??

assalamualaikum...


  • masa aku kecik.kecik dulu,nama abah aku sangat glemer dlm klgn bebudak sekolah kt johor sekali ng aku..ada je masa free derang nak sakat aku guna nama abah aku..sedih woo bila tiap.tiap hari nama abah ksygn diejek..wak songo..korang tau takk songo tu apa? songo tu = sembilan. tambah pulak mak aku mmg asal dari n9.lagi la menjadi2 derang punya kegembiraan menyakat aku.. ni ada lg,bila derang tahu yg adik beradik aku ada 10 org,boleh pulak derang ckp,"nape tak cukupkan 9org je??" haha..sadis kan?kelakar pulak bila ingat balik mende ni...



  •  lain pulak cerita bila dah naik sekolah menengah ,ejekan tu makin lama makin kurang..bila dah xde,ejekan lain pulak yg dtg...masa aku form1-3 aku kan  bsekolah kat kelantan,masa form4-5 pulak,aku sekolah kat terengganu..masa ni mmg gilerr ahh kena kutuk abes2 ng budak sekolah."bajet kecek luor,padahal ore ulu guo muse jah". takpon, "bolok ah mg ni kecek luar,koya org kay ell"..masa tu sumpah,tatau nak ckp ape dah..takkan la  org JAWA macam aku ni mesti fasih ckp kelantan+terengganu pulak kan??penah la msa aku kat kelantan dulu,bebudak sana tak bg aku kecek kelate sbb "gayo aku kecek bolok,tungge-langge,rosok ke bahaso klate jah". sbb tu masa aku kat trg,aku tak berani la kan nk cakapp dialek kelate+ganu.tapi tu lah,byk kali bgtau yg aku bkn org kelantan pon,derang maseh tak percaya..aku makan tempe.tapi tetiba disuruh makan budu.. ilovebudu.


tapi sekarang lain sudah bila aku dah masok 'universiti', xde dah dgr ejekan mcm kat atas tu dah..mungkin masing2 sudah matang besar panjang dah.. lagipon,sekarang ni susah dah nak bezakan mana satu org kelantan+terengganu.sebab masing2 dah berlumba2 pergi kay ell dan  cakap kay ell..aku pon tak pandai ckp kay ell.pegi kay ell pon boleh kira bape kali setahun..tak berani.takoot sesat.almaklom,org jowo kampung katekan.. =D 

aku bangga ada darah JAWA w/p aku orak ngerti ngomong JOWO.
lagi bangga bila org panggil aku dengan nama penuh aku.HASWANI SAMILAN

p/s: aku dapat idea nak tukis entry ni dari akak gonjeng..tq yawww.

 thank you for reading my entry!!

Saturday, January 22, 2011

mcD haram dimakan

assalamualaikum...

"jangan melalkan sesuatu yg haram"...sama juga dengan 'jangan mengharamkan sesuatu yg halal".betull tak?

kesahihan:
"Aku ciptakan hamba-hambaKu ini dengan sikap yang lurus, tetapi kemudian datanglah syaitan kepada mereka. Syaitan ini kemudian membelokkan mereka dari agamanya, dan mengharamkan atas mereka sesuatu yang Aku halalkan kepada mereka, serta mempengaruhi supaya mereka mau menyekutukan Aku dengan sesuatu yang Aku tidak turunkan keterangan padanya." (Riwayat Muslim)


aku mmg jarang nak berprejudis terhadap isu halal haram makanan.makanan yg semacam ni.sbb,mmg sah.sah la kalau haram,takkan byk iklan-iklan mcD yg berlambak.lambak kuar kat tv,tepi2 highway tu kan?ramai orang yg boikot mcD dan derang kata mcD tu haram!!.bongek punya org..
lainla kalau korang nak boikot mcD sbb anti-Israel.tu aku boleh terima lagi kot.sangat terima..

lagipon,sekarang ni kan zaman yg berteknologi tinggi,dunia di hujung jari.. kalau korang nak tahu sangat sesutau barangan tu halal/haram,ape kata korang pergi je dekat website jakim,check satu2 barangan kat situ.mudah kan??ni tidak..bila satu syarikat MLM yg menghasilkan produk halal kuarkan satu list yg mengatakan sesuatu barangan tu haram,korang terus percaya 100%.tanpa selidik menda tu betul atau tidak kan? lepastu bila ada kawan korang mkn makanan yg kononnya 'haram' tu,korang boleh pulak suh dy buang mknn tu..tak ke bangang namanya tu?(aku sgt emo bila tulis entry ni sbb aku penah terkena..maaf.)

"Katakanlah! Siapakah yang berani mengharamkan perhiasan Allah yang telah diberikan kepada hamba-hambaNya dan beberapa rezeki yang baik itu? Katakanlah! Tuhanku hanya mengharamkan hal-hal yang tidak baik yang timbul daripadanya dan apa yang tersembunyi dan dosa dan durhaka yang tidak benar dan kamu menyekutukan Allah dengan sesuatu yang Allah tidak turunkan keterangan padanya dan kamu mengatakan atas (nama) Allah dengan sesuatu yang kamu tidak mengetahui." (al-A'raf: 32-33)

nak baca lebih lanjut tentang isu halal haram mcD,sila ke belog wootwoot

aku rileks je mkn ayam mcD.sambil belajar lagi   tu..  : P



 thank you for reading my entry!!

Friday, January 21, 2011

Cadbury Lovers (updated)

assalamualaikum...

hyee..semalam aku ada bgtahu kan yg arini aku nak pegi discussion tuk research elective.
alhamdulillah,siap jugak akhirnya proposal tuk research tu..thanks to najwa,teah,ummu and aisyah jugak.
beruntung satu group ng korg..
ouh,terlupa...kpd EMMY LIZA YAJI jugak
p/s: harap ampoon ye emmy ye.. =)

then,bila dah habes buat discussion tu,aku pon pegi la Greentown Mall kan.
bila masok je dalam mall tu kan,aku pon apelagi..
terus je pegi kat bhgn coklat tuk beli ******...hehehe..of cosh tuk beli coklat jugak la kan.
chocolate cadbury ada offer beb!!! RM5.99 untuk yg 175g punya..murah kan??
mmg berbaloii.w/p aku penah dapat harga RM4.99 kott kat Kiara Mall,Bahau Negeri Sembilan...
ok la tu kan....
nak tahu takk aku borong cokelat ni berapa byk???


nak?


taknak?


nak?


taknak?


nak?


taknak?
.

.

.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.
ahhh.tak kira!! aku nak bagitahu jugak.
aku beli LIMA paket...LIMA kot..
bykk takk?
hahhahaa...takpe.takpe..aku nak buat stock..diet dgn coklat.kompem kuruih...teeheee..

percuma 1paket coklat 40g..hooyyehh!!

aku nak berjimat mkn cokelat ni..bior lambat abess.hehehehehe..



ps/: akak aku cakap,bila makan coklat byk.byk, muka boleh naik jerawat..betul ke takk eh??


 thank you for reading my entry!!

tak sia.sia. aku...............

assalamualaikum...

alhamdulillah,tercapai jugak hasrat aku nak mkn secret recipe.since demam haritu,aku mmg teringn sgt nak mkn secret recipe ni..tatau kenapa,maybe sbb sifat mengada.ngada aku dah sampai ke kemuncak...

mana taknya,duit byk abes kat coklat jek..sampai breadspread pon nak yg coklat jugak..menyampah kan aku ni..aku puasa tak mkn luar kot sbb secret recipe ni punya pasal..ok lah tu.berbaloi jugak la kan tak mkn luar sbb akhirnya aku dapat mkn secret recipe.perrhh.sedap gilak..teringat.ingat dy punya tomyam.

mak aku pon ckp yg "pepandaila la ko nak buat ape dgn duit asalkan maseh boleh menabung dan cukup utk perbelanjaan ko".ouh ye,bulan ni aku start main kutu.tau takk ape tu?bukan kutu kat kepala yg korg ada masa kecik.kecik dulu la.. tapi kutu ni adalah : sekumpulan manusia menyumbang dana kewangan masing2 dengan kadar yang sama pada setiap bulan dan akan dilakukan cabutan atau undian untuk siapa yang berhak menerima duit kutu yang telah dikumpulkan itu, penerima dari ahli kumpulan itu akan menerima wang kutu tersebut dengan sistem bergilir2.(menurut ustazah azimah)..

jumlahnye rm 0.1k sebulan.byk takk?tapi ok lah kan,tu kiranya mcm aku menabung jugak la..sbb kalau aku yg tabung sendiri,alamatnya mmg xnampak pon hasilnya lah kan..tapi,bila aku main kutu ni,maka duit belanja aku makin kurang.sedih.

jom makan sekali!!
ecece.berani betul aku pakai shwal ala messy ni..jgn menyampah tgk aku tau.


Vanilla Milkshake + Grilled Black Pepper Chicken 

tomyam khun soup ni pon aku punya.tamak..

tgk,licin aku mkn Grilled Black Pepper Chicken

sedihh betul bila mknn aku abes.nk order lagi.tapi dah knyg + xcukup bajet. nanges.

terlebihh kenyang.hny mampu tersenyum.

wani bongek!!
sumpah..harini mmg byk giler aku makan...(pdhal hari.hari mmg aku mkn bykk).. tadi mkn di secret recipe,big apple,nasik goreng ayam thai tesco ipoh..tapi paling best bila aku timbang berat badan aku tadi,masih termasok dalam wishlist aku.alhamdulillah...

tadi kan aku kuar dgn gaya shawl ala ala messy yg aku baru belajar semalam.berani giler mati aku pakai cmtu g masok jj ipoh.org pandang aku macam pandangg artiss kot.(padahal  xsedar yg derang pandang mcm aku ppuan pakai selimut letak atas kepala..meraung.)  tapi,last.last aku pakai tudung mls je mcm gmbar kat atas tu.sbb leceh bila nak bukak.pakai.bukak.pakai masa nak solat td.mmg tudung mls ni la yg paling seswai utk org malas mcm aku kan.almaklom,aku kan budak kuat makan..ok la.dah.esok nak pegi kolej ada discussion research lak.babai.

p/s: kakak.abang.adik.aku,jgn pertikaian entry aku ni ok..aku segan.wakakakakaka...


thank you for reading my entry!!

Thursday, January 20, 2011

motiff berblogg.

assalamualaikumm...

semalam,masa aku ber'ym',ada sorang kawan aku tanya , 'ape motif ko berblog?' tapi siyesly aku tatau nak jawap ape..nak je aku cakap,takde motif..huahuahua..jahat giler kalau aku bg jwpn cmtu kan?seb baik aku baik,so aku xdelah jawab cmtu tau..

dan,semalam aku abis mikir,nape aku berblogg?dan jawapannya....
jengjengjeng..
.


.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


.


.


.


.


.


.


.


.

.

.

.

.

.

1. release stress.
 aku tulis entry pasal prob aku ke hapa,ada bloggers komen nak bg advise.best kan?takdapat nasihat dari alam realiti,alam maya pon jadik la.tambahan pula,(skema)kat medan blog ni,byk giler kot vlog yg besh2.tak kering gusi bila tgk..

2. mengimbau nostalgia lama.
kekadang,aku bukak la jugak entry2 aku masa taun2 lepas.bila bukak,rasa nak tergelak pon ada.penah terpikir jugak,macam mana ntah aku boleh ada idea menulis mende yg mengarut.merepek ni sume.takpe2,aku boleh simpan biar anak-anakku,cucu cicit aku baca..tulis wasiat dalam ni pon boleh kott.. :P

3. tahu berita semasa.
aku ni jenis mls nak beli paper.tgk berita pon aku dah mls skg.*ape nak jadi la dgn anak dara sorang ni.nangis.alah,korang boleh ckp,bukak je website berita harian utusan melaysia bagai,tapi sumpah aku mls dgn sume tu...aku hny rajin baca berita kalau bloggers yg tulis.aku tatau kenapa.tapi aku dah suko.nak buek camno laei.

4. fesyen.
skrg ni mmg byk giler fesyen bertudung yg pelik melik tapi best gila vavi.haa,aku belajar cara pakai mende ni sume dari derang la.nak bukak you tube?haram aku takpandai carik.


5. perkembangan rakan-rakan..
ye,aku tak nafikan skg ada fb yg mmg org slalu update pasal aktiviti derang kat situ.tapi bila kat blog ni,penceritaan derang lebih details kot.ape yg derang buat tiap masa ketika.ada gambar lagi.suka sgt bila baca.almaklum la,aku kan ulat blog.kehkehkeh

6.of cosh sbb nuffnang..
kalau tak byk,sikit pon mesti ada la perasaan nak dapat duit dari incik nuffnang..bila selalu update blog, traffic naik,nuffnag pon rajin kuar.duit pon bertambah byk.kiranya mcm menabung jugak lah.sembil menyelam minum air kott.

7. kepuasan hati.
mmg sgt puas hati bila ada blogger komen entry kita,tgk followers semakin bertambah hari demi hari,blogwalking kat blog kita,stalk blog kita.silent readers pon best jugak.sbb tu aku letak Live Traffic Feed.boleh la tahu jugak org mana yg masok blog aku ni..teehee..



thank you for reading my entry!!

Wednesday, January 19, 2011

hari cuti hari bahgia..

assalamualaikum..

hoho..sukanya dalam hati,bila bercuti lama-lama lagi..asyik cuti,macam cuti  aku yg punya..
aku cuti thaipusam la esok.cuti je ok,tapi tak sambut pon..
tapi hari jumaat pon aku cuti gak...korang cuti?cuti?takkan?so,jgn jeles ok?
aku tak balik kg pon cuti ni..duit takdak nak beli tiket balik..hehehe..
 neway, tadi dalam kls ada sorg clasmate ni bg aku coklat..coklat TOFFIFEE you!! Qatar mari!.
perrhh!! sangat sedap.sedap sangat..memang sedap lah.aku nak mintak lagi dari dia,tapi segah dorh.

tadi aku try pakai tudung ala-ala kak maria elena..pakai tudung  depan laptop weyh..tgk video kak maria punya pasal..dy punya hasil,superbb beb!! superrb!! menjerit.jerit aku satu bilik kau!!!..

jom tgk gambar menggedik aku!!
bismillah.first time letak gambar gedik ni

ni lah coklat yg classmate i bg tadi.tq syahirah!!!

muka teruja yg amat.

dah pakai,terasa takmo tanggal dah
p/s: houssie aku cakap,kalau macam ni,orang yg free hair pon nak pakai tudung..mesti sbb lawa macam aku kan? ouh,perasan yg amat..tq kak maria elena!! u inspired me!!


thank you for reading my entry!!

Saya Pelajar UniKL RCMP

assalamualaikum..

hyee oll..hari ni saya nak buat ice breaking bersama BPM.tahu ape tu BPM takk kngkawan?BPM adalah akronim bg  Blog Pilihan Malaysia.. ok.kite mulakan ice breaking kita 5 minit dari sekarang!!!!

nama saya haswani bt samilan.saya sekarang belajar di UniKL RCMP ipoh, perak..mmg tak ramai org tahu pasal Unikl ni.biasanya bila sebut pasal UniKL,masing-masing akan ingat yg UniKL hny berada di KL.salah tu ok.UniKL ni pon byk branch macam Uitm jugak.kalau org ipoh,derang akan lebih mengenali UniKL RCMP ni dengan nama Royal College of Medicine Perak aka Kolej Perubatan diRaja Perak..tapi tu bukan bermaksud hny kerabat diRaja je yg belajar di sini ye.saya pon org kebanyakan yang hina dina  jugak.tapi boleh je belajar kat kolej 'diRaja' ni kan???teeehee..

disini,saya mengambil kursus diploma farmasi.hanya diploma.sbb kat sini takde lagi degree in pharmacy.maybe InsyaAllah,sept 2011 akan bermulanya degree tu..tapi susah woo nak masok degree pharmacy ni.. pointer matrik/diploma/stpm haruslah 3.8 and above..susah kan??macam nak amek medik pon ada dah..almaklom la.pharmacist ni kan orang no dua terpenting slps doktor...

saya stat masok sini pada 03.01.2010..dan akan abes pada bulan satu 2013..lama takk?lama kan?takpe,sabar je la kan haswani samilan...

 

pengalaman manis : byk gilerr! paling best bila dapat tawaran untuk kos diploma farmasi ni even dah tahu akan amik byk masa belajar yg sangat byak.

pengalaman pahit : ouh,saya takmo ingat kisah.kisah menyedihkan itu..tak sanggup yaaww nak refresh balik!!


kami takk cukup sengal~ 

of cosh kami cantik tertarik.. 

we're the happy batch. <3

ok,sesapa yg belajar dekat universiti swasta,meh ler JOIN sekali!!!


thank you for reading my entry!!

JOM GEGAR BLOG !

assalamualaikum..

klik untuk join sekali!

oouh yeeaah,yaa aww aww...
incik benbuat segmen lagi!!jom join jom.
incik ben cakap,"Segmen beserta hadiah .. jika ada penganjur .. kalau takde penganjur , pemenang dpt sticky post entri sbg promosi blog .."
syarat dy sangat la mudah.
ape lagi moh ler kite pakat join ghamei-ghamei.

thank you for reading my entry!!

Tuesday, January 18, 2011

assignment menimbun bak ikan kembung

assalamualaikum..

betul la org cakap.bila semakin meningkat dewasa,bebanan dan tanggungjawab kita pon semakin berat.
bila dah umur semakin bertambah,kematangan juga semakin meninggi kan?semakin pandai berdikari tanpa bergantung harap pada orang lain seratus peratus..*ouh,ape yg aku sudah melalut ni??takde kaitan lgsg dgn entry ok.




aku sekarang sudah berada di sem 3 tahun kedua di unikl rcmp.sudah menjadi senior dah pon.. kpd adik-adik junior.tapi tolong la jgn panggil aku akak ok.nampak sgt dah tua.. T_T

bila dah sem 3 ni,mmg semakin byk tugasan yg aku kena buat.assignment,research,coursework,presentation. it's quite a lot for me.i need to adjust and follow my schedule very well.Masa Itu Ibarat Pedang. Jika Kita Tak Memotongnya, Maka Ia Akan Memotong Kita...ye,it's hard to believe that i have been change to this person..but that's the truth..haswani skrg sgt jauh berbeza masa di kmpk dulu.kalau dulu,masa sgt byk for watching movie.bangun pagi lewat.pegi kls pon selalu lambat.byk main-main.takde motivasi lgsg..*tapi life kat kmpk paling best!!
 but now,time is money.i need to achieve my wishlist 2011 from now.tolong doakan saya.

nak update blog pon dah tak byk masa sgt.kena curik-curik  pulak tu.ye ke takk?mesti la ye kan.blogwalking apetah lagi.kalau nak ber bw pon,wajib singgah ke blog kak maria awesome.leh release stress kot bila pegi blog dy tu.byk video yg sempoi.sempoi..gilak.gilak.

enjoyy it!!

byk nak cite sebenarnya ni.tapi tggu la bila ada time free ok.jgn rindu aku tau.sbb aku pon sentiasa rindukan tulisan korang!!!




thank you for reading my entry!!

Sunday, January 16, 2011

minak ko ore tino.

assalamualaikum..


enjoy..perrhh.meme sedak behh la...
ambo meme minak ko ore tino.tapi ambo buke lesbian..




thank you for reading my entry!!

anak?betulke anak aku?????

assalamualaikum..

ye..tentu anda terkejut kan bila tgk tajuk entry saya ni kan.aku lagi terkejut doh.
"saya pon agak terkejut la bila dapat tahu pasal gambar ni, tapi sumpah ini bukan saya.ada org nak kenakan saya agaknya,ini gambar superimpose je ni"alahai,macam artis la pulak kan aku ni.teehee..
macam.macam alasan aku dah bg mbuktikan yg gambar dibawah ini bukan gambar aku..

haswani samilan bersama dua org anaknya.
haaa..amacam?macam muka aku ke wanita yg gambar dia kat atas ni? sebijik taksama atau pelanduk memang dua serupa?
tapi bila aku tgk sendiri dgn bijik mata kepala aku,cehh,mmg sama la...sama mcm muka aku..tp sah ini bukan aku.sbb aku tak penah pon bergambar dgn derang.
betul,mak aku pernah cakap."dalam dunia ini ada tujuh orang yang serupa mukanya dgn kita".dan bila aku dgr dari org lain pulak,"bila kita berjumpa salah seorang daripada tujuh orng tersebut,ajal kita makin dekat"...betul atau khurafat aku pon tatau la..nauzubillah.

mmg ramai jugak org ckp yg derang ada kawan yg sebijik takserupa  dgn muka aku.tapi bila derang nak mempertemukan kiterang je,ada saja halangan.last.last,mmg tak jumpa lgsg...tandanya ape tu?selamat umur aku panjang lagi.kihkihkih.

berbalik kepada gmbar diatas,sila tgk gambar bawah pulak.
sila baca komen kat bawah gmbar tu.
hahaha..amacam korang?jahat takk aku?sangat baik jahat kan aku?kahkahkah..wanita serta budak.budak dalam gambar tersebut sah bukan aku.derang mmg ada kaitan dengan aku.tapi wanita tersebut bukan aku.dia bernama HARTEANY SAMILAN.dan aku pulak,tuan punya belog ni bernama HASWANI SAMILAN..
sahh.sahh..memang sah yg kiterang ni adik beradik kandung..budak.budak tu pulak anak buah aku.comel kann derang??teehee..

maaf la seandainya entry merepek aku ni menimbulkan kemarahan korang yg rasa membazir sbb dah tersinggah kat belog aku.papehal,thanks yaa..peace. v




thank you for reading my entry!!

Friday, January 14, 2011

syamsul yusof mmg mat khurafat!!

assalamualaikum..

bila cakap pasal saka,pendamping,sihir,jin,hantu,syaitan masing.masing paling tidak pon akan meremang bulu roma.masing.masing mula la buat muka buruk konon.konon takut ala.ala manja kan.
dan korang pon mesti pernah dgr pasal khurafat kan?apa itu khurafat?dalam pendidikan islam yg kita belajar masa sekolah menengah dulu,khurafat bermaksud kepercayaan dan perbuatan karut yang dianggap mempunyai hubungan dengan agama islam padahal hakikatnya bertentangan dengan konsep tauhid dan syariat islam.ok itu pengertian khurafat yg kita telah belajar dolu.dolu ye rakan.rakan.
khurafat yg ingin aku  perkatakan sekarang ialah berkhaitan dengan filem genre seram pertama arahan dan lakonan Syamsul Yusof dan dibintangi oleh Liyana Jasmay yang kurus keding itu.



movie ni mmg movie seram paling seram diantara movie paling seram lah!!
kalau sebelum ni movie genre seram JANGAN TEGUR!! mendapat tangga teratas dalam hati aku,tapi lepas tgk khurafat ni...walllah!! superb beb!! mmg tertakut.penakut.ditakuti.sume yg takut.takut lah..
khurafat ni lain sangat jalan cerita dia dari movie.movie hantu melayu yang lain..sangat best. sampai dalam wayang tadi penonton masing.masing pakat terjerit.jerit takut dek hantu sabrina ali yg menyeramkan tu..
mmg berjaya lah si syamsul yg khurafat tu menakutkan jantung jiwa raga aku.
mmg aktif sungguh jantung aku bila tgk cerita khurafat ni tadi. takde masa nak berehat langsung jantung aku td.kesian sungguh..
paling manis dalam part ni bila tgk si liyana jasmay pakai tudung.sgt suwiit lah.dan syamsul yusof pulak macam hero hindustan yg sgt kacak.menarik.bergaya.ada mutu dan keunggulan.tetiba je nampak dy macam nsem dalam movie ini w.p dy mengamalkan ilmu khurafat=perjanjian syaitan.
dan aku rasa korang mmg patut tgk cite ni lah.sbb dy mmg seram.plus tak kan menyesal bila tgk.dan akan teringat.ingat sampai termimpi.mimpi..ngeee..tu yg paling best.mimpi hantu.



thank you for reading my entry!!

nf