Saturday, May 7, 2011

unikl 6: Royal College of Medicine Perak.

assalamualaikum...

hye.terlebih dahulu aku ingin memberitahu bahawasanya entry ini adalah entry request daripada encik anonymous ye.terima kasih kepada beliau aww aww!!


disebabkan aku pon salah seorang student yg menimba ilmu dekat sini,tak salah kan kalau aku sendiri pon berkongsi pandangan mengenai  UniKL RCMP ni dekat kalian-kalian.

Background of RCMP

Universiti Kuala Lumpur Royal College of Medicine, Perak offers high quality programmes in areas of Medicine and Allied Health Science. In ensuring that its courses are relevant to the health industry, UniKL RCMP is working very closely with the local hospitals in providing the opportunity for its graduates to experience practical training throughout their acquisition of knowledge and skills.

foundation buat kat situ jgak kan?
setahu aku kan,foundation takde dekat sini.itu setahu aku lah.pls correct me if im wrong.mungkin foundation yg anda maksudkan adalah foundation kat KMKN kot...kan?

bley upload post pasal the environment?
ni  tgh berusaha lah ni.maaf lambat.busy dgn exam.sabar tau.belajar kat sini memang best.siryes best.memang tak tipu. kalau first time korang datang sini,mesti korang akan ingat sini bangunan mahkamah.siryes.tak percaya?datang ah tgk.
gmbar kat bawah ni sedikitlah fasal rcmp ni.

yg beruniform ni bebudak farmasi.

the study?the lecturer?
memandangkan aku student farmasi,aku hanya tahu pasal kos farmasi jelah. untuk bebudak medik,nursing,radiografi dan fisioterapi memang lah aku tatau.
oh ye.bebudak nursing dengan fisio,derang belajar kolej lain.student medik,farmasi ng radio je yg study kat sini.
kalau lecturer farmasi,memang lah best kan.sgt baik dan memahami para student.

accommodation?
rcmp ni memang la ada sediakan asrama untuk student derang.asrama nya ada kat Klebang Jaya, Kledang Emas,Ampang dan Sungai Rapat.dulu saya stay kat asrama Ampang untuk satu semester je lah.pastu pegi kolej dengan bas.juga disediakan.
setahu den,derang provide asrama ni untuk bebudak KKM dan bebudak sem satu je. bila masuk je sem dua, pepandai ah korang carik umah sewa sendiri.
tapi jangan ah risau.kat kolej nanti memang banyak lah iklan umah sewa. tak pon,mesti ada punya senior yg offer korang jadi housemate derang.umah sewa yg terdekat pon dalam 10minit je jalan kaki.

umah sewa saya  july ni ada dua kekosongan,any girls yg nak stay dgn saya dipersilakan.. :) ecece,buat iklan pulak kat sini.

lagi fasal asrama---->sini.

FIBS stil available in 2011 right?
what is FIBS? what is that dear? what i noe is degree of pharmacy may be available in  rcmp on September.
another else,for sure i dont know. sorry. 

apa yg takbest dekat sini.
 kat sini takde padang.semata-mata bangunan je.sapa-sapa yg aktif main bola ke,netball ke basketball atau pape yg menggunakan padang,korang memang kena pegi taman permainan.takpon pi main kat stadium ipoh.oke tu je.

first sekali,maaflah ye anonymous yg tanya soalan ni.sebab lambat buat post pasal ni.ni pon terpaksa curik masa study. terharu takkk?sila terharu sekarang!  :P
pastu kan,kalau ada pape soalan pasal rcmp lagi kan, ape kata korang pegi dekat badge fb aku tu,klik situ dan pm je aku.ok?tak pon pakai formspring.
lagi la cepat aku boleh reply questions korang tu.kesian korang terpaksa tunggu aku buat entry sbb nak tau pasal rcmp.

macam kat bawah ni ha.
 from fb.

suweet sgt puan ni dekat anak dy.time aku dulu,sume apply sendiri tau.berdikari katakan.:P
SELAMAT HARI IBU puan!

from formspring.

for more information about RCMP : in this site

ok.nak study untuk pharm microb pulak.exam isnin ni.tsssk.
Drug n society- wednesday.
DDS 2 theory -thursday.
wish me luck!!

thank you for reading my entry!!

12 comments:

Anonymous said...

serious ke kalau diploma farmasi unikl boleh kerja? then nak tau boleh further degree farmasi kt unikl terus tak? ada credit transfer tak? -mardhiah kamay-

Anonymous said...

budak fisio dengan nursing belajar dekat kolej mane pula?

haswani said...

mardhiah kamay: boleh dear. asalkan kira score. takkan la nak dapat 2.1 je kan? sambung degree kat unikl? boleh. transfer kredit saya tak sure. para senior cakap, boleh.

anon: budak nursing dekat teluk intan.fisio dekat maybank trust

zulhilmi abdullah said...

kos utk degree approx rm102k.....n dengar khabar plajar foundation akn buat short sem...so first batch will be in june intake :)

zulhilmi abdullah said...

degree farmasi dh d buka kn?

zulhilmi abdullah said...

degree utk farmasi dh d buka?

haswani said...

saya tak pasti lah dah dibuka atau belum. cuba tgk website unikl

Anonymous said...

nk tnye.. dkt rcmp pljr batch akqla,kbnykn nye prmpuan ke? llki ade? sbb sye bkl pljr pharmcy rcmp... haha.. tkot xd kwn.. orientasi best? jadual blaja smpai jumaat ptg ke? ni sje2 tnye utk menaikkn lg smngt junior ni.. ok,trma ksh.

Fatin Nabilah said...

rcmp ni swasta eh ?

Fatin Nabilah said...

rcmp ni swasta ehh ?

haswani said...

kat mana mana uni pon, mmg majoriti perempuan pon dik. hanya 1/3 lelaki. jgn risau. enjoy yourself kat rcmp! belajar betul! diploma farmasi rcmp sangat laku!!!

Anonymous said...

salam. saya dapat tawaran diploma farmasi di uniKL. ada dapat apa apa pinjaman tak? yurannya kira ok atau agak mahal?

nf