Wednesday, June 1, 2011

happy kertu's day

assalamualaikum..

hye.kita bertemu lagi dalam belog milik aku yg tak berapa nak howt dan takpenah howt pon  :)
hari ni genap aku berumur 20thn dan satu hari.
macam taksangka,cepat je masa berlalu.masih teringat-ingat dalam ingatan masa aku mula-mula masuk tadika,masuk sek rendah dan sekarang sudah pon berada di alam universiti.

tahun ini punye birthday rasanya paling seronok sepanjang 20 tahun hidup.
walaupon takda birthday party kat hotel atau belanja yg besarbesar macam org lain.tp iyalah, bila sambut dengan famili dan rakanrakan.
rasanya sgt seronok.. beyond words
dpt 2 kali birthday surprise,hepi sangat.ehh,*penipu punya aku.birthday surprise yg dgn family tu mmg dirancang tahu. masa 29hb Mei yg lepas, kiterang sefamili mmg ada celebrate birthday.tapi BERJEMAAH punya birthday. birthday ni utk empat org punya birthday.

EMAK- 11 mei
AKU -31 mei
ADIK- 1 jun
ABAH - 20 jun

turut celebrate jugak mother's day and  father's day.yelah. sekalikan aje.lebih afdhal.jimat.takde pembaziran kan. :)
lagipon bukan senang nak kumpulkan sume adikberadik aku yg seramai seploh org tu.ni pon da kira beruntung da and hepi sgt bila dapat jumpa sume.

menu hari tu adalah.
BBQ-ayam,sotong
KEK- Choc Cheese Berries from Secret Recepies dan Red Velvet cake from kak lang.*homemade punya tu.
SALAD.

haritu ingat nak buat coleslaw,tapi macam taksempat je.jadi terhasil la yg kat bawah ni.apa namantah.



Choc Cheese Berries

Red Velvet

sotong dan ayam bakar. rempah resepi along+kaklang. tapi aku yg tumbuk bahanbahan tau.SEDAP.


kat bawah ni pulak gambar romantik emak dan abah. derang buatbuat malu kucing la kononnya tuk potong kek ni. gambar saya dan adik takboleh publish yawww.. almaklum. jamuan family je.mestilah tak tutup aurat bagai kan. :)



then bila balik ipoh pulak, derang buat birthday surprise dekat old town.*sebenarnya kat tempat parking keta. sangat terharu.
plan derang sangat menjadi sampai la aki cakap. " kau kenapa wani,harini kan birthday kau"
 tu pon pas aku tanya,"knp nak mkn kat oldtown,dah la tgh takde duit ni"
yela.mana taknya kan. tengah sesaksesak takde duit,pastu boleh pulak derang bawak p oldtown. mmg dalam fikiran aku masa tu takmo order pape.siryes.

aki.teah.beday girl.

si kertu yg cantik.
 first time makan nasik lemak dgn kari.pelik rasanya.
aku order chocholate cold dgn nasi lemak ayam kari.

dessert ape ntah nama dy.tak ingat.

tapi mmg best.terasa diri sgt dihargai.sebenarnya dari kecik takpernah pon sambut birthday. masa dgn family,baca yasin, dan makanmakan satu family yg ada kat umah masa tu. dulu,masa sekolah,asal birthday je cuti sekolah.mmg jarang ah nak dapat ucapan hepi birthday tu.tu yg takesah sgt pasal beday ni
yg ada kat tv pon, SELAMAT MENYAMBUT PESTA KEAMATAN..haha.tu pon jadilah.tapi gua tak kesah beb.gua kental jiwa oke.

then bila masuk matrik, birthday aku masa tu takcuti. ada kelas. clasmate pon start bg wishes. aku rasa janggal+pelik+weird sgt. sampai aku kalau boleh takmo derang tahu yg haritu birthday aku.
pastu bila da masuk RCMP ni pulak. aku hide birthday aku kat FB masa 2010. aku pk derang tahu 31 mei tu beday aku pon sbb FB yg bagitahu.cuba kalau takde, mmg takde sapa lah yg wish kot.

birthday 2010- org first yg wish,mestila encik kekasih hati kan :) pastu dik kembar.pastu barulah start yg lain-lain termasuk ex rumet kat hostel ampang dulu.-siap bg cadbury lagi tau.


yg ni lagi best.wish yg tulus ikhlas dari budak ex-kmpk yg gilak.aku rasa dy punya explanation sangat jujur. 
sayang kau.

pastu,bila aku dah reply the wishes masa year 2010 tu through FB, macam best la pulak kan. tu yg aku da show balik bila beday aku tu..pastu,mmg nak patah jari aku nak reply sume komen. penat okeyh. tapi takpe. aku terharu dengan sume tu.reply kat FB pon takpe kan? heheh 
"hey thanks semua yg wish, you guys made my day!" poyo  tak ayat? oke.bye!


thanks for reading my entry!!



4 comments:

~RizaL~ said...

best nya ada family yg ingat bday kita kan.. =')

http://hanyaaku91.blogspot.com/2011/05/kalau-hot-perlu-kew-nak-kutuk2-org-tak.html

mai la singgah baca.. =)

Alin Marlini said...

happy belated befday adikku..

si.BUNGA :) said...

darling. thats me!!!! alalalala. rindu2. terharu.jln2 blog kau jumpe bday wish saye last year. isk3.

bday wish this year-->> fb x ingtkan saye this year. maybe saya bz hingga x terbuka fb. haha. x kire. awak dah 20. HAPPY BIRTHDAY SWEETHEART!! xpe sayang awak ingt sentiasa bday awak. ape hadiah?? kongsi2. heee.

p/s: do visit my blog. hahahaha.

haswani said...

rizal: aah bst sangat.tapi kalau tak ingat pon tak kisah.janji derang sayang kita kan?

alin marlini: tq kak

didi: hoihoi.taksangk ko bukak jugak belog aku kan? hehe.eksited terlebih ni syg!! i da folo pon belog kau.rindu.rindu.datang ipoh la meyh.

nf