Wednesday, January 26, 2011

A Magnolia Sherbet A Day Generate Your Imagination In The World Of Fruity Freeze

assalamualaikum...

"Nuffnang is hosting a contest which is organize by F&N"."F&N is organising a blogging contest exclusively for Nuffnangers where you could win up to RM 1,500 in cash!"

oh my Allah!!! RM1,500 la beb..byk tu..sape nak yg senang-senang nak bagi kan?? kerja kat mcD pon tak dapat banyak camtu pon la gajinya..betul tak der??
siryesly,bila aku tahu je pasal contest ni,aku dah aim dah mmg aku nak join.excited giler kott bila tahu ada aiskrim berperisa manggis.
sumpah,sebelum ni mmg aku tak pernah makan pon air,gula-gula.aiskrim apetah lagi kan yg berperisa manggis.bila tahu je ada aiskrim manggis ni,sebok la aku memekak kat satu rumah bgtahu ada aiskrim manggis..tak-sabar-sungguh-nak-kuar-rumah-pegi-kedai-beli-aiskrim-MANGGIS-

akibat excited yg terlampau,lima enam buah 7eleven aku masok.tapi malangnya,aiskrim Magnolia Sherbet Manggis takde..kuciwa yang amat..kat uo dan giant pon takde.nak giveup da rasanya.. ='(

tetiba satu hari,dapat tahu yg Jaya Jusco Ipoh ada jual aiskrim  Magnolia Sherbet.aku dan boyfie pon ape lagi la kan.terus je terjah JJ Ipoh tu. (bf ku pon ngidam nak mkn aiskrim manggis.dy lagi eksited dari aku)alhamdulillah,memang ada.sgt seronok tau bila nampak aiskrim Magnolia Sherbet ada kat peti sejukk JJ Ipoh..tak hiraukan orang ramai yg berpusu-pusu.terus je terkam aiskrim Magnolia Sherbet.dan bayar.

best giler bila my boyfie belanja.dy belanja bukan perisa manggis je tau.tapi keempat-empat perisa aiskrim Magnolia Sherbet. ohh ye,terlupa pulak aku,aiskrim Magnolia Sherbet didatangkan dengan empat perisa.
  • mangosteen
  • orange
  • lychee
  • melon

manggis.oren.melon.laici.. nyummy..

bila bukak je tutup aiskrim ni..woooow!!! texture dy smooth giler wa cakap sama lu..memang tak terbukak lgsg mulut sbb nak menikmati keenakkan aiskrim ni.(takot tersembur.membazir)
wah..isi aiskrem tu..cuba teka warna  tersebut untuk perasa apa??

paling best bila ada sudu free kaler gold yg sgt comel tau.takpayah susah-susah nak carik sudu masa nak mkn kat JJ Ipoh ni haa...cool giler - baik hati kan syarikat Magnolia ni??
comell kan sudu free ni??

tak menyempat nak nak makan kat rumah,aku terus ke food court dan makan aiskrim ni kat situ je..tak sabar yg amat nak rasa aiskrim ni tau..plus saja nak bg org lain jeles pastu derang pegi berebut kat dalam JJ tuk beli aiskrim ni..terror tak tektik aku ni?? teehee
jemput makan ini sherbet..berdebar.
ya Allah,sedap sgt hny Kau yg tahu...

menikmati rasa sherbet yg sungguh 'smooth'

bila mkn aiskrim Magnolia Sherbet ni kan,sebijik macam makan buah yg fresh tau..lemak.manis.berkrim.sungguh perfect rasa aiskrim ni.penuh dgn rasa buah-buahan segar..macam minum jus buah yg pekat pon ada jugak..sedap-sedap-sedap-sangat-sangat.
nampak takk kaler pepel ni??ni perasa manggis yg marvellous tau..

semua keempat-empat perisa ni sgt sedap!! paling best perisa manggis tu la kan.(sebab aku suka manggis)..
harap-harap lepas ni Magnolia Sherbet akan keluarkan perisa mangga pulak la kan..takpon sume perisa buah-buahan.gerenti laku woo...yeeeaah.MAGNOLIA BOLEH!!!
ada empat perasa..pilih2 nak mana satu.


bila makan aiskrim ni,aku terpaksa jadik tamak sikit sebab takmo orang abeskan aiskrim sedap aku ni..lahap kot aku makan aiskrim ni..tak pandang kiri kanan dah..abes comot-momot mulut aku.
tengok..sungguh khusyuknya saya mkn sherbet!!

tengok muka penuh ghairah aku yg tak berapa nak ghairah kat bwh ni..hanya orang yg makan aiskrim ni je yg phm erti sebenar ghairah yg aku maksudkan.
eeerrrmm..sedapnya tak terkata..

sayang nak abiskan aiskrim ni sbb dy sedap sgtt.tapi kena abeskan jugak sbb kalau dah abes boleh la kan nak beli yg baru..whoooaa..adiccted sudeyh..w/p aiskrim ni kecik je dari jangkaan aku yg sebenar,tapi aku rasa sgt berbaloi beli.sebab rasanya lagi hebat dari baskin robbin yg super duper mahal plus lagi sikit tu ok.
aiskrim Magnolia Sherbet ni hanya RM2.50 je tauu!! murah.murah..
sedap giler macam minum jus buah yg mahal..ada uuumph..

slogan: "A Magnolia Sherbet A Day  Generate Your Imagination In The World Of Fruity Freeze"  
aiskrim Magnolia Sherbet : rasa buah-buahan sebenar.. :)


thank you for reading my entry!!

1 comment:

Mohd Ridhuan said...

kene try ni...
cam sedap je...
uuhhuuhuh

nf