Friday, January 21, 2011

tak sia.sia. aku...............

assalamualaikum...

alhamdulillah,tercapai jugak hasrat aku nak mkn secret recipe.since demam haritu,aku mmg teringn sgt nak mkn secret recipe ni..tatau kenapa,maybe sbb sifat mengada.ngada aku dah sampai ke kemuncak...

mana taknya,duit byk abes kat coklat jek..sampai breadspread pon nak yg coklat jugak..menyampah kan aku ni..aku puasa tak mkn luar kot sbb secret recipe ni punya pasal..ok lah tu.berbaloi jugak la kan tak mkn luar sbb akhirnya aku dapat mkn secret recipe.perrhh.sedap gilak..teringat.ingat dy punya tomyam.

mak aku pon ckp yg "pepandaila la ko nak buat ape dgn duit asalkan maseh boleh menabung dan cukup utk perbelanjaan ko".ouh ye,bulan ni aku start main kutu.tau takk ape tu?bukan kutu kat kepala yg korg ada masa kecik.kecik dulu la.. tapi kutu ni adalah : sekumpulan manusia menyumbang dana kewangan masing2 dengan kadar yang sama pada setiap bulan dan akan dilakukan cabutan atau undian untuk siapa yang berhak menerima duit kutu yang telah dikumpulkan itu, penerima dari ahli kumpulan itu akan menerima wang kutu tersebut dengan sistem bergilir2.(menurut ustazah azimah)..

jumlahnye rm 0.1k sebulan.byk takk?tapi ok lah kan,tu kiranya mcm aku menabung jugak la..sbb kalau aku yg tabung sendiri,alamatnya mmg xnampak pon hasilnya lah kan..tapi,bila aku main kutu ni,maka duit belanja aku makin kurang.sedih.

jom makan sekali!!
ecece.berani betul aku pakai shwal ala messy ni..jgn menyampah tgk aku tau.


Vanilla Milkshake + Grilled Black Pepper Chicken 

tomyam khun soup ni pon aku punya.tamak..

tgk,licin aku mkn Grilled Black Pepper Chicken

sedihh betul bila mknn aku abes.nk order lagi.tapi dah knyg + xcukup bajet. nanges.

terlebihh kenyang.hny mampu tersenyum.

wani bongek!!
sumpah..harini mmg byk giler aku makan...(pdhal hari.hari mmg aku mkn bykk).. tadi mkn di secret recipe,big apple,nasik goreng ayam thai tesco ipoh..tapi paling best bila aku timbang berat badan aku tadi,masih termasok dalam wishlist aku.alhamdulillah...

tadi kan aku kuar dgn gaya shawl ala ala messy yg aku baru belajar semalam.berani giler mati aku pakai cmtu g masok jj ipoh.org pandang aku macam pandangg artiss kot.(padahal  xsedar yg derang pandang mcm aku ppuan pakai selimut letak atas kepala..meraung.)  tapi,last.last aku pakai tudung mls je mcm gmbar kat atas tu.sbb leceh bila nak bukak.pakai.bukak.pakai masa nak solat td.mmg tudung mls ni la yg paling seswai utk org malas mcm aku kan.almaklom,aku kan budak kuat makan..ok la.dah.esok nak pegi kolej ada discussion research lak.babai.

p/s: kakak.abang.adik.aku,jgn pertikaian entry aku ni ok..aku segan.wakakakakaka...


thank you for reading my entry!!

2 comments:

biella93 said...

hee . sedapnyeee . nak cikit boley ??

haswani said...

nak? boleh...pegi la kt secret recipe...hehehe

nf